Tutuklu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen tahliye edildi.
Ekim 2021’in Ekim ayında tutuklanan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’in, haklarında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilmesine karar verildi.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen hakkında şikayette bulunmuştu.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4 Ekim 2020’de yaşanan izinsiz gösteri sırasında bir grubun Rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracının önünü kesmesi, bir kişinin de otomobilin üzerine çıkması üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılıyor.
Sosyal medya üzerinden Boğaziçi Dayanışması hesabından yapılan toplanma çağrıları üzerine kampüste protesto eylemi gerçekleştirildiği, toplanan kişilerin, rektörlük binasından çıkarak makam aracına binmek için yönelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin önünü kesmeye çalıştıkları belirtilen iddianamede, özel güvenlik görevlilerinin rektörü korumaya alarak araca binmesini sağladıkları, aracın hareket edeceği esnada eylemci grup tarafından etrafının sarılarak geçişinin engellendiği ifade ediliyor.
Grup ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandığı aktarılan iddianamede, grubun, uyarılara rağmen dağılmadığı, bu sırada Ersin Berke Gök’ün özel güvenlik görevlilerinin oluşturduğu hattı aşıp kaputunun üzerine atladığı, aracın tavan kısmına çıkarak bekleyen grubu provoke edecek şekilde hakaretlerde bulunduğu, burada defalarca zıpladığı ve araca zarar verdiği kaydediliyor.
İddianamede, Gök’ün, özel güvenlik görevlilerince aracın üzerinden indirildiği, bu sırada Caner Perit Özen’in Gök’ü indirmeye çalışan güvenlik görevlisinin arkasından boğazını sert bir şekilde sıkarak geriye doğru sürüklediği, bazı sanıkların da güvenlik görevlilerine sözlü hakarette bulundukları anlatılıyor.
İddianamede, Caner Perit Özen ve Ersin Berke Gök’ün de aralarında bulunduğu 14 sanığın “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen dağılmama”, “ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” , “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 5 yıl üçer aydan 25 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.