Ana Sayfa / KADIN / Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ’dan Mersin manavcılar Odası Başkanı’na ziyaret

Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ’dan Mersin manavcılar Odası Başkanı’na ziyaret

Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, kadın gücü üyeleriyle birlikte güven tazeleyen Mersin Manav ve Seyyar Satıcılar esnafı Odası Başkanı İzzet Mireş’i makamında ziyaret ederek, başarılar diledi. Demirağ, manavcı esnafının akaryakıt zamları başta olmak üzere diğer zamlardan dolayı çok zorluklar yaşadığını belirterek, manavcı esnafına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

Edinilen bilgilere göre Mersin merkez ve ilçelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Mersin Kadın Gücü üyeleri ile Kadın gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Kadir Duman ile birlikte, kısa bir süre önce güven  tazeleyen Mersin Manav ve Seyyar Satıcılar esnafı Odası Başkanı İzzet Mireş’i makamında ziyaret ederek göreve tekrar seçilmesinden dolayı başarılar diledi. İzzet başkan’ın çok başarılı ve halkçı biri olduğunu dile getiren Demirağ, Mireş’in tekrar başkan olmasından dolayı mutlu olduklarını ve kendisi için ellerinden ne gelirse katkı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Demirağ, manavcı esnafının akaryakıt zamları başta olmak üzere diğer zamlardan dolayı çok zorluklar yaşadığını belirterek, manavcı esnafına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Sebze meyve üreticisinin de artan girdi fiyatlarından dolayı çok zor durumda olduğunu dile getiren Demirağ, çiftçi ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini aksi halde üretimin çok azalacağı uyarısında bulundu.

Mersin Manav ve Seyyar Satıcılar esnafı Odası Başkanı İzzet Mireş ise Cavidan Demirağ ve Mersin Kadın gücü üyelerinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok memnun kaldığını belirterek, şöyle konuştu;” Bu anlamlı ziyaretiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Bizler de kadınların önemli yerlerde olmasını çok isteriz. Pozitif kadın mücadelesini destekliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekledik ve bu tür programlara katıldı. Mersin’de bine yakın manavcı vardır. Manavcılar artan akaryakıt fiyatlarından ve zamlardan dolayı çok zorluklar çekiyorlar. Üretimdeki girdi maliyetleri çok artıyor. Pazardaki ürünlerin pahalı olmasının nedeni manavcılar değillerdir. Temel nedeni girdi maliyeti ve ulaşım maliyetlerinin çok artmasıdır. İşçilik maliyeti, nakliye ve ambalaj maliyeti aynıdır. Bir kilo da getirseniz 10 kilo da getirseniz masraf aynıdır. Üretici desteklenmezse üretici üretimi bırakma noktasına gelecektir. İnsanlar artık çok üretim yapmıyorlar çünkü girdi maliyetleri çok arttı. Üretici desteklenmezse üretim çok kötü yara alır.

Ziyaret çekilen toplu bir hatır fotoğrafıyla son buldu.

 

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

DEVA Partili Ekmen’den iktidara çağrı: Mersin’e bütçeden hak ettiği pay verilsin!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Mersin’in 2025 ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir