Ana Sayfa / KADIN / SİSTEM’Lİ HİZMET, 30 YILLIK TECRÜBEYLE BİRLEŞTİ: EMRE ALİ KODAN

SİSTEM’Lİ HİZMET, 30 YILLIK TECRÜBEYLE BİRLEŞTİ: EMRE ALİ KODAN

Emre Ali Kodan, 2024’ün Mart ayında gelen teklif üzerine Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Genel Müdürlük görevine başladı. ABD’den kesin dönüş yaparak kariyerine başlayan Kodan, 2016 yılına kadar Koç Holding’de ve Türkiye’nin önde gelen hastane zincirlerinde operasyon ve genel müdür yardımcılığı ile genel müdürlük görevlerini yürüttü.

(Haber/MERSİN)

2016 yılında kendi isteğiyle görevinden ayrılan Kodan; 2022yılının Mart ayına kadar 40 ülkeyi kapsayan sağlık turizmi ve uluslararası fuar organizasyonları düzenleyerek sektöre önemli katkılarda bulundu. ITB Berlin ve HTI gibi uluslararası arenada tanından markaların Türkiye temsilciliğini üstlenen Kodan, 2021 yılında ise Türkiye’ye Doctors365 İsviçre merkezli marka ile ilk defa Tele Tıp uygulamasını getirdi.

Sağlık Turizmi Derneği’ni Kurdu!

Aynı zamanda Katar, Kuveyt, Londra ve Tunus gibi ülkelerde uluslararası sağlık organizasyonları düzenleyerek Türkiye’ye döviz kazandıran birçok faaliyete imza atan Kodan,İstanbul’da Sağlık Turizmi Derneği’nin kuruluşunu gerçekleştirdi ve gelen talep üzerine dernek başkanlığı görevini de bir süre devam ettirdi.

30 Yıllık Tecrübeyi Mersin’e Taşıdı!

2022 yılının Mart ayında pandeminin küresel ölçekte getirdiği zorluklar nedeniyle firmasının faaliyetlerini sonlandıranKodan; son iki yılı Alaçatı ve Çeşme ilçelerinde butik oteller işleterek geçirdi. Kodan, o dönem iş hayatında daha sakin bir tempo benimserken; 2024 yılında ise gelen teklifi değerlendirerek, Mersin’de Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Genel Müdürlük görevine başladı. Kodan, bu sayede Türkiye’de sağlık sektörüne yeniden katkıda bulunmayı hedefledi.

EMRE ALİ KODAN KİMDİR?

Emre Ali Kodan, 1978 yılında İstanbul Nişantaşı semtinde doğmuş ve İstanbul’da ilk, orta ve lise öğrenimini 1996 yılında Özel Kültür Koleji’nde tamamlamıştır. Orta ve lise öğrenimi sırasında babası Yılmaz Kodan’ın medikal malzeme firmasında tecrübeler kazanmaya başlamıştır.

1996-1997 yıllarında ilk sigorta girişi ile Merşet A.Ş. ve THY gibi kısa dönem çalışma ve staj bazlı çalışmalar ile iş hayatı ile ilk resmi tanışma süreci gerçekleşmiştir. 2000 yılında lisans eğitimini İstanbul’da T.C. Marmara Üniversitesinde tamamlayan Kodan, 2001 yılında 8 aylık kısa dönem askerlik görevini Üstün Hizmet Nişanı ile tamamlamış.

Askerlik sonrasında yüksek lisans eğitimi için ABD’ye gitmeye karar veren Kodan, 2002-2007 yılları arasında ABD’nin California, Boston ve Florida eyaletlerinde bulunmuş, 2002 yılında SDSU’dan Pre-MBA derecesini aldıktan sonra West Palm Beach, Florida’da 2003-2005 yıllarında MBA İşletme Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Bu dönem zarfında Amerika Birleşik Devletleri’nde işletme yönetimi ve uluslararası ticaret çerçevesinde birçok tecrübe kazanılmıştır. Eğitimin son noktası olan doktora derecesini ise 2015-2020 arasında Kamu Sağlığı alanında stratejik yönetim kapsamında tezli olarak tamamlamıştır.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Büyükşehir belediye meclis üyesi Gürol Akbaş, Gaziler Günü‘nü kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili yazılı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir