Ana Sayfa / KADIN / EŞBAŞKAN SARIYILDIZ; NARİN CİNAYETİNDE SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

EŞBAŞKAN SARIYILDIZ; NARİN CİNAYETİNDE SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Av. Sarıyıldız, Diyarbakır’da; 21 Ağustos’ta kaybolan ve günler sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hukukçu kimliğiyle geçmiş yıllarda yaşanan çocuk cinayetlerini de hatırlatan Avukat Sarıyıldız, son olayla ilgili soruşturma ve inceleme sürecinde yaşanan eksikliklere dikkat çekti. Sürecin takipçisi olacaklarının vurgulayan Eş Başkan Sarıyıldız, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğinin altını çizdi.

Konuya hassasiyetle yaklaşılmalı, geçmiş yıllardaki eksikler yaşanmamalı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında söz alan Hoşyar Sarıyıldız; “Narin kızımızın katledildiği bu olayda yaşananlar, etkin bir soruşturma yürütülerek, ilgili şahısların en ağır cezalandırılmasını gerektiren çok vahim bir olaydır. Bizler, bunun takipçisi olacağız. Demokratik kamuoyu, insan hakları aktivistleri bu konunun takipçisi olacaklar. Şunu belirtmek lazım ki; bu konuya hassasiyetle yaklaşılması, önceki dönemlerden kalan bazı eksiklerin yaşanmamasına dikkat edilmelidir” diye konuştu.

“Geçmiş yıllarda yaşanan çocuk cinayetlerinde etkin soruşturmalar yapılamadı”

Sözlerini; “Ne yazık ki Narin kızımız, çocuk cinayetlerine dönük yaşadığımız ilk olay değil” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Daha önce de Ceylan Önkol, Nihat Kazanhan gibi çocuk cinayetlerini de maalesef gördük. Fakat bu cinayetlerin etkin bir şekilde ne yazık ki soruşturmalarının yapılamadığına da şahitlik ettik. Bizler, yine Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’ın da hemşerileriyiz.

Toplumsal anlamda idareciler ve ilgili mercilerin bu tarz elim olayların yaşanmadan önce farkındalık yaratması, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve çocuklara güvenli bir gelecek hazırlanmasıyla ilgili başta eğitim olmak üzere, çeşitli destek hizmetleri sunması önemli. Bizler, bir kez daha Narin kardeşimiz şahsında yaşamını yitiren çocuklarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu tür olayların yaşanmamasına dikkat etmemiz gerektiğini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sulama kanalları çocuklar için büyük tehlike yaratıyor”

Eş Başkan Sarıyıldız, kentte bulunan sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarına da dikkat çektiği konuşmasında; “Gerek Büyükşehir’e, gerek ilçe belediyesi olarak bizlere ve gerekse de asıl yetkili ve sorumlu olan Devlet Su İşleri’ne ve Valiliğe çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, hep birlikte kentimizdeki açık ve tehlike arz eden su kanalları ile ilgili ortak bir çalışma yürütelim. Bu konuda daha önce DSİ nezdinde Valiliğe de başvuruda bulunmuştuk fakat herhangi bir dönüş alamadık” dedi.

“Dezavantajlı ailelerimize kırtasiye desteği sunuyoruz”

Konuşmasında, Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi’ni de kutlayan Sarıyıldız, özellikle dezavantajlı durumdaki aileler ve çocuklarının yanında olduklarını belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla kırtasiye desteği sunduk. Fakat gördük ki inanılmaz bir talep ve ihtiyaç söz konusu. Kapsamı tabi ki arttırdık, halkımıza destek olduk, olacağız. Bu desteğin tüm belediyelerimiz tarafından yapılması gereken sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu, başta Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışma ile birlikte, bir bütün halinde, Mersin’in tüm Türkiye’ye örnek bir kent olması için öneride bulunuyoruz” diye konuştu. Eş Başkan Sarıyıldız; üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerin kazanan gençlere de nakdi destek sağlayacaklarını da ifade ederek, “Bu konuda da belediye meclisimizden ortak bir karar aldık. Önümüzdeki süreçte üniversite öğrencisi kardeşlerimize desteğimizi sunacağız” dedi.

Valilik ve Kaymakamlığa çağrı…

Mersin Valiliği ile Akdeniz Kaymakamlığı’nın, Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden okul idarecilerine ‘belediyelerden yardım almayın’ talimatı verdiğini söyleyen Eş Başkan Sarıyıldız; şöyle konuştu; “Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi kentten burada yaşıyor olursa olsun hepimiz Mersinliyiz ve tüm öğrencilerimizin sorunları hepimizin gündeminde. Okullarımızın yaşadığı teknik sıkıntılar hepimizin malumu. Bazı okulların inşaatları sıkıntılı, bazı okullarımızın boyası sıkıntılı, sınıfların teknik desteğe ihtiyacı var. Kütüphane ve kitap yardımlarıyla genç kardeşlerimizin yanında olmamız gerekirken, siyasi bir tavır olduğunu düşündüğümüz ‘belediyelerden destek almayın’ talimatını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Meclis vesilesiyle, Valiliğin ve İlçe kaymakamlığının bu tutumundan vazgeçmesini, ortak çalışmaya hazır olduğumuzu kaydetmek istiyorum.”

Akdeniz Barış ve Kültür Festivali’ne davet…

Eş Başkan Sarıyıldız; Akdeniz’in farklı dil, din, kültür ve inanç kesiminden insanın barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığı özel bir statüye sahip olduğunu da sözlerine ekledi, yakın zamanda Esenli Üzüm Şenliği, ardından Bağlarbaşı İncir Festivali’ni düzenlediklerini hatırlattı. Sarıyıldız; “Eylül ayının 21 ve 22’sinde de Akdeniz Barış ve Kültür Festivalimizi de düzenleyeceğiz. Buradan tüm Meclis üyelerimizi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Mersinli bütün hemşerilerimizi festivale davet ediyoruz. Yakın zamanda yine Karaduvar’da balık festivalimiz olacak. Önümüzdeki dönem Dikilitaş’ta Gül Festivalimiz, Adanalıoğlu-Homurlu taraflarında da biber festivalimiz olacak” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin’de Emeklilerle görüştü

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin’de Ekmek ve Adalet buluşmaları kapmasında Emeklilerle buluştu. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir