Ana Sayfa / DÜNYA / MEZİTLİ BELEDİYESİ FERAY ŞAHİN’İ 7. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANDI

MEZİTLİ BELEDİYESİ FERAY ŞAHİN’İ 7. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANDI

Gencecik yaşta hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feray Şahin, 7. ölüm yıl dönümünde Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni ile anıldı. Tören, Mezitli’deki Feray Şahin Parkı’nda gerçekleştirildi. Giderek artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılar tek yürek oldu. Aileye desteklerini her daim sürdüreceklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, kadına yönelik şiddete karşı duruşlarının net olduğunu vurguladı.

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, siyasi parti il başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve birçok aktivist etkinliğe katıldı. Törende, Feray Şahin’in ailesi duygusal anlar yaşadı.Anma töreninde, Şahin’in annesi Aysel Şahin, hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirterek adaletin yerini bulması için çağrıda bulundu.

 

“ONU UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Başkan Tuncer, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:”Bugün burada, henüz hayatının baharında aramızdan koparılan sevgili Feray Şahin’i anmak için toplandık. Feray, Toros Üniversitesi’nde okuyan, geleceğe umutla bakan, hayalleri ve idealleri olan genç bir kadındı. Ne yazık ki, kadın cinayetlerinin bir kurbanı oldu. Bugün burada toplanarak bir kez daha haykırıyoruz: Kadına yönelik şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez! Kadınların güvenliği, toplumumuzun onurudur ve bu onuru korumak hepimizin sorumluluğudur. Mezitli Belediyesi olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlıyız. Kadın cinayetlerinin son bulduğu, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak yaşayabileceği bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Feray’ın hatırası, bu mücadelenin bir sembolü olacak. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız.”

 

Feray Şahin’in babası Bekir Şahin ise konuşmasında, Türkiye’de kadın cinayetlerinin giderek arttığına dikkat çekerek, devletin bu konuda daha etkili adımlar atması gerektiğini vurguladı. Kadın cinayetlerinde ceza indirimlerinin yapılmaması için yasal düzenlemelerin bir an önce uygulanması gerektiğini belirtti.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Anma töreninde duygusal anlar yaşayan anne Aysel Şahin, kızının mezuniyet elbisesinin hala sandıkta durduğunu belirterek, adalet arayışlarını sürdüreceklerini dile getirdi. “Kızım 2017 yılında hayattan koparıldı. Biz 7 yıldır hukuk mücadelemizi veriyoruz, adaleti bulana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

TOROSLAR BELEDİYESİ OKUL KANTİNLERİNİ DENETLEDİ

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki okul kantinlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kantinlerde satılan ürünlerin fiyat ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir