Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de kadınlardan cezaevindeki kadınlara dayanışma kartı gönderildi

Mersin’de kadınlardan cezaevindeki kadınlara dayanışma kartı gönderildi

İHD Mersin Şubesi ve Mersin Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla cezaevindeki kadınlara dayanışma kartı gönderdi.

Dernek binasında bir araya gelen kadınlar, tutuklanan ve yerine kayyım atanan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, Meclis Üyesi Neslihan Oruç ve tutuklu olan birçok kadına dayanışma mesajı içeren kartları yazdıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Açıklamadan önce konuşan İHD Mersin Şube Eş Başkanı Zümeyra Oğuz Temur, cezaevinde tutuklu bulunan kadınlarla dayanışmayı önemsediklerini ve her 8 Mart haftasında kart yazma etkinliği ile kadınların mücadelesinin sınırları aştığını ifade etti.
2024 YILINDA 24 KADIN BAŞVURUSU

Basın metnini okuyan İHD Mersin Şubesi Kadın Komisyonu Üyesi Şükran Aktaş; 2024 yılı içerisinde İHD Mersin Şubesine ev baskınları, mülteci ve sınır dışı işlemleri, cezaevindeki baskılar, tahliyesi ertelenen mahkumlar, cezaevinde eğitim hakkının engellenmesi, mahkum yakınlarının yaşadığı engeller, cezaevinde işkence, boşanma davası, kadın cinayeti, cezaevinde intihar ve gözaltılara dair 24 başvuru geldiği aktardı.

MERSİN’DE 1 YIL İÇİNDE 18 KADIN KATLEDİLDİ

Mersin’de 18 kadının erkekler tarafından katledildiğini kaydeden Şükran Aktaş, bu cinayetlerde iktidarın cezasızlık politikalarının sorumluluğunun olduğunu belirtti. Aktaş, “Devletin kadını korumaktaki yükümlülüklerini yerine getirmemesi, AKP iktidarının kadın düşmanı söylem ve politikalarını erkek egemen sistemin içerisinde yoğurup yargıyı da tamamen erkleştirmesi, faillere uygulanan iyi hal indirimleri ve ödül gibi cezalar tüm bu erkek şiddetinin ve kadın katliamlarının artmasında büyük rol oynamakta” dedi. Aktaş, kadın cinayetlerini durdurmada iktidarın yasaları uygulamasının, eşitlikçi politikaların hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Son olarak 8 Mart günü saat 19.30’da Kushimoto Sokağında yapılacak olan Feminist Gece Yürüyüşüne çağrı yapan Aktaş, “Sesimizi kısmak, yaşamlarımızı elimizden almak isteyenlere karşı isyanımızı bir kez daha haykırmak ve görünür kılmak için bu 8 Mart’ta da alanlarda olacağız. 8 Mart Cumartesi akşamı saat 19.30’da Kushimoto Sokağında tüm renklerimizle bir arada olacağız” diye konuştu.

Kadınlar, açıklamadan sonra postaneye giderek yazdıkları kartları gönderdi.

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Mardinliler Derneği, hergün İftar Yemeği veriyor

Mersin’de Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel olarak yaptığı iftar yemeğini bu yıl da sürdürerek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir