Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na hazırlanan öğrencilere, öğle yemeği ikramı devam ediyor. Mersin merkez ilçelerin yanı sıra, Tarsus ve Erdemli’de bulunan 15 LGS Kurs Merkezi’nde eğitim gören yaklaşık 1.500 öğrenci, ücretsiz öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor.
Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yaşar Bayboğan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden yararlanan 60’a yakın LGS hazırlık öğrencisi de, öğle saatlerinde okuldan çıkıp direkt kurs merkezine gelerek, önce Büyükşehir Aşhanesi’nde pişirilen leziz yemeklerini yiyor, ardından sınıflardaki yerlerini alıyorlar. Öğrenciler bu şekilde hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde kaliteli eğitim hizmetlerinden faydalanan ve Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrencilere, öğle yemeği ikramı devam ediyor.
Mersin merkez ilçelerin yanı sıra, Tarsus ve Erdemli’de bulunan 15 LGS kurs merkezinde ders gören yaklaşık 1.500 öğrenci, ücretsiz öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor. Dezavantajlı bölgelerde açılan ve eğitimde fırsat eşitliği yaratan Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde ders gören 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, yemek imkânından da faydalanıyor.
Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yaşar Bayboğan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden yararlanan 60’a yakın LGS hazırlık öğrencisi de, öğle saatlerinde okuldan çıkıp direkt kurs merkezine gelerek önce Büyükşehir Aşhanesi’nde pişirilen leziz yemeklerini yiyor, ardından sınıflardaki yerlerini alıyorlar. Öğrenciler bu şekilde hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sağlıyor. Uygulamadan, öğrenciler kadar aileleri de memnun.
Tümtaş: “15 LGS Kurs Merkezimizde eğitim gören yaklaşık 1.500 öğrencimiz bu hizmetimizden faydalanıyor”
Büyükşehir Belediyesi Yaşar Bayboğan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görevli Fen Bilimleri Öğretmeni Begüm Ece Yüksel Tümtaş, öğrencilerin ve velilerin projeden oldukça memnun olduklarını belirterek, “LGS Kurs Merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimiz için başlattığımız her gün bir öğün ücretsiz yemek projemiz, bu yıl da devam etmektedir. Öğrencilerimize eğitim-öğretim yılının başından itibaren, yaklaşık 150 bin paket yemek ikramı yapmış bulunmaktayız. Erdemli, Tarsus ve merkez ilçelerimizde bulunan toplam 15 LGS Kurs Merkezimizde eğitim gören yaklaşık 1.500 öğrencimiz bu hizmetimizden faydalanıyor. Aşhanede Gıda Mühendislerimizin gözetiminde hazırlanan yemek paketlerini, öğrencilerimizin ders programlarına göre ayarlayarak kurs merkezlerine teslim ediyoruz” dedi.
“Akademik eğitimin yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenliyoruz”
Öğrenciler için sosyal projeler de düzenlendiğini hatırlatan Tümtaş, “LGS’ye 2 ay kala birebir etütler, bol soru çözümü ve denemeler ile sınava en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimleriyle birlikte, fiziksel ve sosyal gelişimlerini de önemsiyoruz. Bahar döneminde olmamız sebebiyle, öğrencilerimizin akranlarıyla bir araya gelip eğlenebilecekleri sosyal etkinlikler ve geziler düzenlemeyi de planlıyoruz” diye konuştu.
Kurs merkezindeki eğitim, öğrencilerin okul hayatına da katkı sağlıyor
Büyükşehir Belediyesi Yenice Yaşar Bayboğan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden faydalanan 8. sınıf öğrencisi Ela Ataylı, “Öncelikle bize bu imkanı sağladığı için Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Burada birebir etüt alıyoruz. Hocalarımız, okul için notlarımıza katkı sağlıyor ve deneme sınavları yapıyorlar. Ben bu süreçte kendimi çok iyi hissettim. Çünkü herhangi bir durumda kendimi kötü hissettiğimde rehberlik hocama gidiyorum. Bunların yanı sıra geziler ve yemek ikramları da oluyor”ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Şerife Naz Fidan, kurs merkezinde gördüğü eğitimin okul hayatına da büyük katkısı olduğunu belirterek, “Burada öğrendiklerimizi okulda tekrar ederek pekiştiriyoruz. Ayrıca eğlenceli etkinlikler de oluyor. Mesela Karboğazı’na gitmiştik” dedi.
Memnuniyetini dile getiren Güney Doğrusöz de,“Okuldaki dersler bittiğinde, zaman darlığından dolayı eve gidemiyoruz. O yüzden burada bize yemek ikramı yapılıyor. Okuldaki sınavlar ve sözlüler için bize yardımcı oluyorlar. Buradaki hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aileler verilen destekten oldukça memnun
Geçtiğimiz yıllarda diğer çocuğunu da Büyükşehir Kurs Merkezi’ne gönderdiğini söyleyen velilerden Serpil Özer,“Burada LGS hazırlığının yanı sıra; sosyal faaliyetler, eğlenceler, yarışmalar oluyor. Çocuklarımız okul çıkışı eve gelemedikleri için direkt buraya geliyorlar. Öğle yemeklerini burada yiyorlar. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
2 çocuğunun da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi’nden faydalandığını kaydeden Ramazan Baskın ise, “Büyükşehir eğitime büyük destek veriyor. 2 çocuğum da öğlen gelip burada eğitim görüyor. Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri ile geleceğimize destek veriyor” dedi.