Ana Sayfa / DÜNYA / Açılış törenine davet edilmeyen vekillerden tepki

Açılış törenine davet edilmeyen vekillerden tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndaki törene davet edilmeyen CHP ve DEVA Partili milletvekilleri bu duruma tepki gösterdi.

 

Çukurova Uluslararası Havalimanı geçtiğimiz cumartesi günü çok sayıda davetlinin katılımıyla törenle hizmete girdi. Ancak açılış törenine CHP ve DEVA partili Mersin milletvekilleri davet edilmedi. Bu duruma tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidarın tavrını eleştirdi. Kış, yaptığı açıklamada; 13 yıllık bir sürecin ardından nihayet açılan Çukurova Havalimanı’nın AKP’nin bitiremediği projeler arasında yer aldığına dikkat çekerek, “Yılan hikayesine dönen bu proje, nihayet hayata geçti. Kentimizin geleceği adına gecikmiş de olsa böylesine önemli bir projenin açılışı, Mersin ve bölgemiz için hayırlı olsun. Ancak her şeyden önce, hem Mersin Milletvekili olarak, hem de TBMM Ulaştırma Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu davetin yapılmamış olmasını, açık ve net olarak AKP iktidarının ayrımcılık politikasının bir örneği olarak tarihe geçeceğini vurgulamak isterim. Bu davetsizlik Mersin’in iradesini yok saymak anlamına gelmektedir. AKP’nin bu tutumu, Mersin’de her zaman sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve barış iklimine gölge düşüren bir yaklaşım olmuştur” ifadelerini kullandı.

“KABUL EDİLEMEZ”

Son bir yıl içinde, TBMM başta olmak üzere, Mersin’de ve her platformda Çukurova Havalimanı’nın açılması için gerekli adımların atılması adına büyük bir mücadele verdiklerini hatırlatan Kış, şunları kaydetti: “Verilen sözlerin tutulması için verdiğimiz çabaların meyvesini aldık. Ancak bu süreçte Mersin’in seçilmiş milletvekillerinin açılışa davet edilmemesi kabul edilemez. Çukurova Havalimanı da bizim, Mersin de bizim. Bundan sonra Mersinimize söz verilip bitirilmeyen, yarım bırakılan bütün projelerin takipçisi olacağız ve hizmete girmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

DEVA PARTİSİ DE TEPKİLİ

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen de açılış törenine davet edilmediğini açıkladı. Ekmen, “Planı, fizibilitesi, programlanması yıllar süren, ilk ihalesi 2011 yılında yapılan, açılışı tam beş kez ertelenen  ve tam 17 yıl süren inşaat süresi ile ‘yapımı en uzun süren havalimanı’ unvanını alan Çukurova Uluslararası Havalimanı bugün açıldı. Mersinimize ve Adana’ya hayırlı uğurlu olsun. Yurtiçi ve yurtdışı hat ve uçuş sayısının bol olmasını, lojistik sektörünü destekleyen bir anlayışla yönetilmesini dileriz. Mersin halkının oylarıyla seçilmiş milletvekilleri olarak biz de, davetli vekiller arasında ayrımcılık yapılmamış olmasını, bu gecikmiş ve muhtemelen mahcup heyecana ortak olmak isterdik.  Ancak, maalesef, bu açılış için bir davet almadık.  Seçmen iradesine açık saygısızlık içeren bu ayrımcı yaklaşımı da Mersinli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Vekil Kış: “Ekonomik Kriz Önce Eğitimi Vurdu”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, eğitim alanındaki krizlerin ekonomik çalkantılar ve tasarruf tedbirleri nedeniyle giderek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir