Ana Sayfa / EKONOMİ / ANADOLU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ

ANADOLU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Ferudun GÜNDÜZ’ün Başkanlığındaki Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri,  Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ı makamında ziyaret ederek iş birliği fırsatlarını konuştu.

Her biri kendi alanlarında uzman olan Yönetim Kurulu Üyeleri öncelikle kendilerini tanıtarak çalıştıkları iş alanları ile ilgili kısa bilgilendirmeler yaptılar.                                                                                                                       Sonra da Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar; göreve geldiği günden bugüne kadarki yaklaşık 1,5 yıllık süre içerisindeki çalışmaları hakkında heyete detaylı bilgilendirme yaptı.

Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun GÜNDÜZ Yönetim Danışmanlığı mesleği anlatarak  ve Anadolu Yönetim Danışmanları Derneğinin 2017 yılında kurulduğunu ve halen 40 civarındaki nitelikli üyeleriyle Anadolunun farklı illerinde çok farklı sektörlerde ve ölçeklerdeki Şirketlere Yönetim Danışmanlığı hizmeti verdiklerini belirtti.                                Ülkemizdeki şirketlerin ortalama olark %96’sının 10 yıldan kısa ömürlü olduğunu , yaşayan %4’ünün ise 32 yıl yaşayabildiğini belirten Gündüz; işte çok kısa olan bu şirket ömrünün uzaması için belirli ölçekteki şirketlerin mutlaka Yönetim Danışmanlığı hizmeti alması gerektiğini vurguladı.                                    Hatta bu konunun yasal bir zorunluluk haline getirilmesi ve her şirketin Mali Müşavir, Gümrük Müşaviri ve Avukat bulundurma zorunluluğu olduğu gibi Yönetim Danışmanı ile de sözleşme imzalayarak çalışması için TOBB ve Ticaret Bakanlığı nezdindeki girişimlerini arttıracaklarını belirtti.

Mersin Üniversitesi Rektörü Erol YAŞAR ise; bölgede yaşanan deprem felaketinden sonra en aktif olarak M.Ü Tıp Fakültesi ile her alanda sağlıktan gıdaya barınma hizmetlerine kadar profesyonel bir çalışma ile büyük bir yükü göğüslediklerini ve bunun altından başarı ile çıktılarını anlattı.                                    Yine Tıp Fakültesine yüksek yeniliklere sahip MR ve Röntgen cihazlarını aldıklarını ve Tıp Fakültesinin diğer cihazlarını için en yüksek bütçeyi bu yıl aldıklarını belirtti.                                                                                   Yine Denizcilik Fakültesinin Üniversite-Sektör İşbirliği kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odasının katkıları ile kampüs içerisinde açılışını gerçekleştirdiklerinivurgulayarak ayrıca uluslararası IMO Salos ve Marpol sözleşmeleri standartlarına uygun laboratuvar sistemlerini kuruluşlarını Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının tamamlanması konusunda söz aldıklarını beyan etti.

Rektör YAŞAR, M.Ü. bünyesinde gerçekleştirilen imalat ile öğretim elemanları ve öğrencilerine kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek imkânı sunduklarını dile getirerek Üniversitenin bundan ciddi tasarruf sağladığını belirtti. Üniversite yönetiminin bunun dışında da başka bir çok alanda tasarrufta bulunarak bütçe yönetimi konusunda ciddi başarılar elde ettiğine vurgu yaptı.                                                                                  Bu tasarruflardan elde edilen kazancın da yine üniversite döner sermayesine katkı sağlayıcı şekilde kullanılmakta olduğunu belirtti. .

Mühendislik Fakültelerinde görev yapan öğretim üyelerinin seçiminde yayın yapan, daha çok çalışan kişilerden seçilerek, seçim standartlarının yükselttiklerini ve böylelikle araştırma üniversiteleri arasında daha da iyi bir noktaya yükselmeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

*

Rektör Prof Dr Erol YAŞAR; Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi arasındaki gayet sağlıklı bir iletişim olduğunu ve bir çok konuda dayanışma içinde olduklarını belirten Rektör;  kampüs içerisindeki yollar ve belediye görev alanına giren ne kadar iş varsa Vahap Başkanın öncülüğünde ivedilikle halledilmiştir. Bundan memnuniyet duymaktayız, dedi.                                                                           Diş hekimliği Fakülte binasının yenilenmiştir.                                                                                      Rektörlüğün 1.5 yıllık emeği ile Mersin Üniversitesi ciddi anlamda tercih edilen bir üniversite haline gelmiş, sadece Tıp Fakültesi için değil diğer bölümler için de yerleştirmede önceki yıllara göre daha tercih edilen bir üniversite haline gelmiştir, dedi.

Toplantı sırasında ; ANADOLU YDD üyelerinden olan ve toplantıya iştirak eden Çağ Üniversitesinde Rektör Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Murat Koç’u da kutlayan Prof Dr Erol YAŞAR, yeni görevinde başarılar diledi.

Rektör Prof Dr Erol YAŞAR , aynı zamanda MEP, Mersin Ekonomi Platformu Genel Sekreteri olan Ferudun GÜNDÜZ’ün Mersindeki 4 Üniversite Rektörünün ; Üniversite-Sanayi İş birliğini Güçlendirme amaçlı proje için bir araya gelmeleri konusundaki teklifine çok sıcak yaklaşarak ; böyle bir işbirliğine hazır olduğunu belirtmiştir.

Rektör ziyareti toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

ANADOLU YDD üyeleri, sonrasında Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet İsmail YAĞCI’yı makamında ziyaret ederek, farklı konularda verimli bir buluşma gerçekleştirmiştir.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN YILDIZ, “SPOR; BARIŞ, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMADIR”

Toroslar Belediyesinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir