Ana Sayfa / KADIN / ASBAŞKAN DOĞUKAN UYAN: LİGDE KALICI OLACAĞIZ

ASBAŞKAN DOĞUKAN UYAN: LİGDE KALICI OLACAĞIZ

Mersin Spor Asbaşkanı Doğukan Uyan, uzun bir aradan sonra Mersin’i Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginde temsil edecek olan Mersin Spor’un ligde kalıcı olacağına inandıklarını söyledi. Uyan, “Kentte bir basketbol kültürü var. Biz de bu kültürün pekişmesi için gerekeni yapıyoruz” dedi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginde 2024-2025 Sezonu fikstürü belirlendi. Uzun bir aradan sonra Mersin’i basketbolun en prestijli liginde temsil edecek olan Mersin Spor, ligin açılış maçını, ekim ayının ilk haftasında Yukatel Merkezeefendi deplasmanında yapacak.
Mersin Spor, ligin ikinci haftasından kendi evinde Aliağa Petkimspor’u ağırlayacak ve Mersinli basketbolseverlere merhaba diyecek.
Mersin Spor ligin üçüncü haftasında Karşıyaka’ya, beşinci haftasında Beşiktaş’a konuk olacak, altıncı haftada ise Anadolu Efes’i ağırlayacak.
Ligin yedinci haftasında Galatasaray deplasmanına çıkacak olan Mersin Spor ligin sekizinci haftasında Fenerbahçe’yi Mersin’de ağırlayacak.

Mersin Spor Asbaşkanı Doğukan Uyan, fikstür çekimi sonrası yaptığı açıklamada, “3 yıldır TBL’de mücadele ediyorduk. Bu sene kısmet oldu çıktık, önemli de bir mücadele sergiledik. İnşallah bu ligde inip çıkanlardan olmayacağız. Kalıcı olacağız ve daha da büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz” dedi.
Doğukan Uyan, “Mersin’de çok eski, yerleşik bir basketbol kültürü var. Eski Çukurova Basket zamanlarından gelme bir kültür var. Mersin Büyükşehir Belediyespor da eskiden süper ligdeydi. O düştü, kapandı. Biz 2019’da yeni takımla sıfırdan başlayıp 2. Lig’den buraya kadar getirdik. Kentte bir basketbol kültürü var. Biz de bu kültürün pekişmesi için gerekeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kulübün daha önce Mersin Büyükşehir Belediyespor ve MSK olarak liglerde mücadele ettiğini, Süper Lig’de ise Mersin Spor adıyla mücadele edeceklerini kaydeden Doğulan Uyan şunları söyledi:
“Neden bunu yaptık? Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer bu takımı kurumların gölgesinden çıkarıp tamamen şehrin takımı yapalım, bu kulüp de hiçbir kurum adı olmadan Mersin adıyla mücadele etsin dedi . Tabi ki kulübümüzün adı Mersin Spor Kulübü olsa da kulübümüzün en büyük destekçisi Mersin Büyükşehir Belediyesi. Sadece Büyükşehir Belediyesi değil kentteki diğer sporsever kurumlar ve iş dünyasından önemli isimler de kulübün destekçisi. Zaten bu şekilde çıktık. Ittirmelerle değil de desteklerle çıktık. Bu başarımızı sürdürmek istiyoruz. Basketbol Süper Liginde kalıcı olmaya geliyoruz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN YILDIZ, “SPOR; BARIŞ, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMADIR”

Toroslar Belediyesinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir