Ana Sayfa / KADIN / Avukat Sebahat Gençtarih, Mersin Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı

Avukat Sebahat Gençtarih, Mersin Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı

Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Adalet İçin Hukukçular üyesi avukatların oluşturduğu seçim grubunun adayı olan Sebahat Gençtarih, Mersin Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı.

Ekim ayında kongreye gidecek olan Mersin Barosu başkanlık seçiminde 3 bin 500 avukat oy kullanacak. 3 erkek adaya karşı tek kadın aday olan Sebahat Gençtarih, Mersin Adliyesi Barosu Salonunda basın açıklaması yaparak adaylığını duyurdu. ÖHD ve ÇHD ile Adalet için Hukukçular üyesi avukatlar ile çok sayıda avukat Gençtarih’e destek verdiler. Açıklamaya diğer bazı başkan adayları ile DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Adalet İçin Hukukçular üyesi avukatların oluşturduğu seçim grubunun adayı olan Gençtarih, özgürlükçü bir baro için Mersin Barosu’nu yönetmeye hazır olduklarını duyurdu.

Mersin Barosu tarihinde hiçbir zaman kadın başkanın olmadığını ve hatta neredeyse kadın başkan adayın dahi olmadığına işaret eden Gençtarih, kadınların toplumun her alanında olduğu gibi Baroda da olmasının önemine değindi.

“KADIN AVUKATLAR ŞİDDETLE KARŞI KARŞIYA”

Avukatların yaşadığı ekonomik sorunlara değinen Sebahat Gençtarih, özellikle kadın avukatların karşı karşıya kaldığı şiddete dikkat çekti. Yürürlükteki Avukatlık Yasası kadının karşı karşıya kaldığı erkek şiddetine karşı 3 maymunu oynadığını ve kadın avukatların yaşadığı şiddete, ayrımcılığa dair düzenlemeleri içermediğine değindi.

Konuşmasında avukatların sorunlarına değinen Gençtarih, “Seçildiğimiz takdirde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığı sadece hak alanında değil toplumsal boyutta da önlemek için çalışmalar yapacağız. Bunun için staj eğitim merkezimizde ‘toplumsal cinsiyet’ derslerinin içeriğinin zenginleştirilmesi ve daha iyi programlanması için girişimde bulunacağız” dedi.

Siyaset Bilimci Rolf Cantzen’ın “Daha az devlet, daha çok toplum” sözüne atıfta bulunan Gençtarih, “Ne kadar az devlet, o kadar çok bağımsız yargı, o kadar gerçek adalet. Ne kadar çok adalet, o kadar çok toplum, o kadar çok birey ve o kadar çok insan hakları” diyerek devletin değil, yurttaşların temsilcisi olduğunun altını çizdi.

Değişimden, kadından yana olan, tutarlı bir baro yönetimi için tüm avukatların oylarına talip olduğunu ifade eden Gençtarih, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Özgürlükçü hukuk yolunda, mesleğimizin bağımsızlığı, dokunulmazlığı ve özgürlüğünü cesur, kararlı ve tutarlı bir şekilde savunarak, her türlü ayrımcılığa karşı çıkarak, dillerin ve halkların hak eşitliğini savunarak, azınlık haklarını savunarak, emekçilerin, kadınların, ezilen tüm kesimlerin hukuk dili olarak, evrensel insan hakları hukuku normlarını asgari temel kabul ederek, gerçek güvenliğin en geniş eşit ve kalıcı özgürlükle sağlanabileceği yaklaşımıyla, en az devlet en çok toplum ve insan anlayışıyla, özgürlükçü bir baro için Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar olarak tüm üye ve gönül verenlerimiz ile birlikte Mersin Barosu’nu yönetmeye adayız.”

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Büyükşehir belediye meclis üyesi Gürol Akbaş, Gaziler Günü‘nü kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili yazılı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir