Ana Sayfa / ÇEVRE / KARADUVAR SAHİLİ BAŞTAN SONA TEMİZLENDİ

KARADUVAR SAHİLİ BAŞTAN SONA TEMİZLENDİ

Akdeniz Belediyesi, her gün yüzlerce vatandaşın dinlenmek, piknik yapmak veya denize girme için ziyaret ettiği Karaduvar sahilinde, onlarca kişinin katılımıyla kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan’ın da katıldığı etkinlikte, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, Meclis üyeleri, Muhtarlar, Karaduvar Kültür Sanat Evi kursiyeri kadınlar ve çocukları ile mahalle sakinlerinin katılımıyla Karaduvar sahili baştan sona temizlendi. Ellerine tırmık alan Eş Başkanlar, sahil kumları içine gömülmüş çöpleri toplayıp poşetlere doldurdu. Toplanan poşetler dolusu çöp ve atık, sahilin iç kesiminde bekleyen çöp taksi ve traktörlere yüklenip bölgeden uzaklaştırıldı.

“Çocuklarımıza temiz ve sağlıklı bir doğa bırakmak görevimiz olmalı”

Sahil temizliğinin ardından bir açıklama yapan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız; “Çocuklarımızın gönlünce koşup oynayacağı, kumdan kaleler yapabilmesi gereken sahilimiz, ne yazık ki çeşitli çöp ve atıklarla, eski kıyafetlerle doldurulmuş durumda. Özen gösterilmediği için sahillerimiz maalesef kirli bir durumda. Bu, hem doğal güzelliğimiz olan sahillerimizi kirletiyor hem de deniz altı ve üstü kumsal bölgelerde yaşayan hayvanlara zarar veriyor.  Çocuklarımıza temiz ve sağlıklı bir doğa bırakmamız gerekirken, ne yazık ki buraları kullanılamaz hale gelmiş. Çevre koruma ekiplerimiz bu konuda gerekli dikkat ve özeni gösteriyor. Önümüzdeki süreçte de sahilimiz tertemiz oluncaya dek bu konudaki kampanyamız devam edecek. Tüm vatandaşlarımızı, doğamızı, çevremizi ve sokaklarımızı temiz tutmaya, sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

“Çevremizi temiz tutalım, geleceğimiz temiz olsun”

Yaklaşık 1 ay önce aynı temizlik kampanyası kapsamında sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Kazanlı sahilinin duyarlı çöp ve atıklardan arındırıldığını hatırlatan Eş Başkan Nuriye Arslan ise, “Bugün de aynı kampanyamız kapsamında Karaduvar sahilimizdeyiz. Aynı zamanda bir duyarlılık oluşturmak için Kültür Evimizin kadın kursiyerleri, Meclis üyelerimiz, müdürlerimiz ile birlikte başlattığımız çevre temizliği için buradayız. Sahillerimizi, denizimizi temiz tutmalı, buralardan ayrıldıktan sonra kalan çöp ve atıkları toplamalı ve çöp konteynırına atmalıyız. Bu konuda tüm halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Bu tür kampanyalarımız, mahallelerimizde ve sahil kesimlerinde devam edecek. Çevremizi temiz tutalım, geleceğimiz temiz olsun” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Suruçlular Derneği 2 aileyi barıştırdı

Mersin Suruçlular Derneği, ölümlü trafik kazasından dolayı arası açılan 2 aileyi barıştırdı. Mersin Suruçlular Derneği, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir