Ana Sayfa / Manşet / MERSİN BÜYÜKŞEHİR KAŞLI BAKIMEVİ’NDE SAĞLIĞINA KAVUŞAN CAN DOST ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KAŞLI BAKIMEVİ’NDE SAĞLIĞINA KAVUŞAN CAN DOST ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR

Bir süre önce gelen ihbar üzerine bir apartman dairesinde yalnız yalnız olarak bulunan ve kurtarılan Terrier cinsi köpek, Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım altına alınmış ve ‘Şirin’ ismi koyulmuştu. Arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edilen Şirin’e, bir hayvansever tarafından yürüteç bağışı yapıldı. Şirin artık diğer can dostlar gibi Bakımevi’nde rahatlıkla dolaşabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde patili dostlar hem sağlığına kavuşturuluyor hem de yaşam şartları iyileştiriliyor. Bir süre önce, ihbar üzerine bir apartman dairesinde yalnız olarak bulunan ve kurtarılan Terrier cinsi köpek bakım altına alınmış ve ‘Şirin’ ismi koyulmuştu. Arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edilen Şirin’e, ilk müdahaleler Bakımevi personeli tarafından yapılmış ve konforlu bir alan oluşturulmuştu. Şirin’in basına yansıyan haberlerinin ardından bir hayvansever tarafından yapılan yürüteç bağışı sayesinde, Şirin artık çok mutlu ve diğer can dostlar gibi rahatlıkla dolaşabiliyor.

Benli: “Biz hayvanseverlerle güçlüyüz”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, Şirin’in aldığı bakımlar ve takılan yürüteç sayesinde çok huzurlu olduğunu ifade ederek, “Şirin, bir hayvanseverimizin bağışladığı yürüteç sayesinde normal yaşantısını sürdürüyor. Biz hayvanseverlerle güçlüyüz. Her zaman söylediğimiz gibi, el birliğiyle daha güçlü bir barınak ve daha güçlü bir gelecek için çalışıyoruz” dedi.

 Kumaş: “Büyükşehir barınağında ilgi ve alaka çok iyi”

 Mersin’de yaklaşık 20 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgilenen Sevil Kumaş, her Salı da can dostlarla ilgilenmek için Kaşlı Geçici Bakımevi’ne geliyor. Haberleri gören ve Şirin’i Bakımevi’nde de ziyaret eden Kumaş, Şirin’in yürüteç ihtiyacını diğer hayvanseverlerle paylaştı. Başka bir hayvansever tarafından temin edilen yürüteç, Bakımevi personeli tarafından Şirin’e takıldı. Yürüteçe kısa sürede alışan Şirin, yeniden ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yürüteç teminine vesile olan Sevil Kumaş, Şirin’in ilk zamanlar çok hırçın olduğunu, fakat bakımevinde gördüğü ilgi ve takılan yürüteç sayesinde artık çok iyi durumda olduğunu söyledi. Bakımevi’nde Şirin’le yakından ilgilenildiğini söyleyen Kumaş,“Büyükşehir Belediyesi onu kurtardı. Ayaklarına pansuman yapıldı, tıraş edildi, tırnakları kesildi. Ağzında hiç diş yok, özel besleniyor ve yürüteç ihtiyacı olduğunu öğrendim. Çünkü ben her Salı buraya gönüllü olarak temizlik yapmaya geliyorum. Gönüllüler kafes önünü çok fazla sevmez. Kafes arkasına girmemize, temizlik yapmamıza, onları sevmemize, dokunmamıza izin verdiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün gönüllüleri de duyarlı olmaya, çalışmaya davet ediyorum” dedi.

Şirin’in yürüteç ihtiyacı olduğunu öğrendiğinde, ona bir yürüteç temin etmek için hemen harekete geçtiğini söyleyen Kumaş, “Bildiğim arkadaşlarımı aradım. Sağ olsun felçli kedilere bakan Yasemin Açık arkadaşım bu konuda bana destek oldu. Yürüteci hemen getirdim ve Şirin’e uydu. Yürüteciyle çok mutlu oldu. Sanki yıllardır yürüteçle gibi hemen uyum sağladı. Buradaki veterinerlerimizin gösterdiği özveri ve ilgi için de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok hırçın bir köpekti. Şu anda kucağımda gayet mutlu. Barınaklar hep kötü bilinir, ama bence burası öyle olsaydı bu hayvan bu şekilde benim kucağımda yatmazdı. Onun için veterinerlerimize, müdürümüze, daire başkanımıza ve özellikle de Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN YILDIZ, “SPOR; BARIŞ, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMADIR”

Toroslar Belediyesinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir