Ana Sayfa / KADIN / Mersin Kadın Gücü Sözcüzü Cavidan Demirağ ile üyeleri, Bergen filmini izleyip Mersin’deki mezarını da ziyaret ederek kadına şiddete dur dedi

Mersin Kadın Gücü Sözcüzü Cavidan Demirağ ile üyeleri, Bergen filmini izleyip Mersin’deki mezarını da ziyaret ederek kadına şiddete dur dedi

Mersin Kadın Gücü üyeleri, Bergen ismiyle tanınan sanatçı Belgin Sarılmışer’in hayatını işleyen “Bergen” filmini izledi. Daha sonra Mersin’de bulunan mezarını ziyaret etti. Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, “Kadına yönelik şiddetin hangi sonuçlar doğurduğunu hep birlikte izledik. Umarım kadına yönelik şiddet son bulur dedi” dedi.

 

Edinilen bilgilere göre kadına yönelik çalışmalar başta olmak üzere Mersin genelinde kadınların siyaset ve topluma daha aktif katılmaları yönünde önemli çalışmalar yapan Mersin Kadın Gücü, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Mersin Kadın Gücü üyeleri, Bergen ismiyle tanınan sanatçı Belgin Sarılmışer’in hayatını işleyen “Bergen” filmini izledi. Bir alışveriş merkezinin sinema salonunda izlenen filmde duygu dolu anlar yaşadı.

Film sonrası bir açıklama yapan Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, ” Bir grup kadın arkadaşımızla filmi izledik. Gerçekten çok güzel bir film. O kadar da mesaj içerikli bir filmdir. Filmde hem acı hem umut var. Yani sonunda kadının yine de pes etmemesi, direnmesi bana umut veriyor. Bütün kadınlar şiddete karşı direnmelidir. Toplum tüm katmanlarında yer almalılar.”

Filmin ardından kadınlar Bergen’in kafes içindeki mezarını ziyaret ederek dualar okudular.

Demirağ, Bergen filmiyle ilgili sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı :Bugün #KadinGücü grubundan arkadaşlarımla gözyaşları içinde #BERGEN filmini izledik..
Ardından hep birlikte
#BERGEN in Mersin deki demir kafesli mezarını ziyaret ettik.
Filmin sonunda Bergen i katleden cani fail cinayetten sonra Almanya’ya kaçtı. Türkiye’ye iade edildikten sonra 15 yıla mahkum oldu. Cezası iyi halden 3 yıla indirildi. Almanya ve Türkiye’deki tutukluluk süresi göz önüne 7 ay cezaevinde kaldı. Failin adı halis serbest ! yazıyordu.
#Kadinasiddeteson ❗
#KadinlarYasasin❗🌱
#Istanbulsozlesmesiyasatir ❗✍
#MersinKadinGücü🙋‍♀️✌

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

DEVA Partili Ekmen’den iktidara çağrı: Mersin’e bütçeden hak ettiği pay verilsin!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Mersin’in 2025 ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir