Mersin’in başarılı tanınmış Psikologlarından Okan Söylemez, “Bilişsel Davranışçı terapi ekolü ile bu sorunlar ile bireylere baş etme becerileri kazandırarak gelecekte de bu sorunlar tekrarlandığında bireyin baş etme becerisini arttırmış olmayı hedefliyoruz.” Dedi.
Mersin’in Yenişehir ilçesi Yenişehir Tapu’ya yakın olan ofisinde önemli açıklamalarda bulunan genç başarılı Psikolog Okan Söylemez, kendini kısaca şu ifadelerle tanıttı: “27 yaşındayım. Mersin’de yaşıyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Şuanda tez aşamasındayım. DATEM kurumunca düzenlenen, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu hocadan BDT eğitimi aldım. Daha sonrasında Aile Danışmanlığı (Vektörel Eğitim), Aile ve Evlilik Terapisi (Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu) ve Motivasyonel Görüşme Teknikleri (Prof. Dr. Kültegin Ögel) eğitimleri aldım. Şu anda süpervizyon eğitimim devam etmektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastahanesi Sinirbilim Laboratuvarı’nda staj deneyimim bulunmaktadır. Burada Demans ve Alzheimer vakalarıyla görüşme yapıp, Nöropsikolojik testleri uygulayıp, EEG çekimi yapma tecrübesi kazandım. Mersin Devlet Şehir Hastanesi’nde 1 ay staj yaptım. Burada da çeşitli testleri görme imkanım oldu, ayrıca yatılı serviste birçok psikopatolojiye sahip bireyi gözlemleme ve kısa görüşme yapma imkanı buldum. Sanal gerçeklik ile maruz bırakma, dezavantajlı gruplar ile çalışma gibi çeşitli projelerde çalıştım.
Aldığı eğitimlerden sonra tecrübe edinmek amacıyla Evimdeki Psikolog Online Danışmanlık kurumunda çalışmaya başladığını aktaran Söylemez, şöyle devam etti:” Bir buçuk yıllık bir süredir Online Danışmanlık yapmaktayım. Online süreçte birçok vaka inceleme fırsatı buldum. Kaygı Bozuklukları, Depresyon, İlişki Problemleri, Öfke Kontrol Problemi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Alkol, Madde ve Davranış Bağımlılığı tanısına sahip bireylerle çalışmaktayım. Tezimi Teknoloji Bağımlılıkları üzerine yazmaktayım.”
Mersin’de 2021 yılının Temmuz ayından bu yana kendi ofisinde yüz yüze görüşmeler yapmaya başladığını aktaran Söylemez, “Birey/danışan odaklı bir perspektif ile terapide bireylerin mevcut sorunları ile nasıl baş ettiğini, bu sorunlar ile yaşam öyküsünün ilişkisini fark etmesini sağlayarak, bugün odaklı bir çerçevede düşünce, duygu ve davranış odaklı çalışmaktayız. Bilişsel Davranışçı terapi ekolü ile bu sorunlar ile bireylere baş etme becerileri kazandırarak, gelecekte de bu sorunlar tekrarlandığında bireyin baş etme becerisini arttırmış olmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.